Plavalni tečaj

ZA KOGA IN KDAJ?

V sklopu plavalnih počitnic, bomo v sodelovanju s Športnim društvom Mulček, pripravili tudi Plavalni tečaj na letnem bazenu v Kranju. 4 - dnevni tečaj plavanja bo potekal vsak dan (ponedeljek, torek, četrtek in petek) med 9.00 in 11.00 uro. V sredo je počitek, lahko pa se pridružite planinskemu pohodu na Sv. Jakob, kasneje suppanje in plavanje na jezeru Črnava v Preddvoru. 

V primeru slabega vremena bo plavalni tečaj potekal v notranjem bazenu, planinski pohod pa bomo prestavili.

PLAVALNE POČITNICE

  1. Termin: 11.7.2022 – 15.7.2022
  2. Termin: 8.8.2022 – 12.8.2022
  3. Termin: 22.8.2022 - 26.8.2022*

 

TEČAJ PLAVANJA

Varno plavanje, čofotanje in pravilna tehnika plavanja – to je del počitnic na tako na morju, reki ali jezeru in je lahko ključnega pomena za otroke.

Prej ko se bodo malčki začeli učiti plavati, tem bolje: Od četrtega leta starosti naj bi otroci začeli obiskovati tečaj plavanja. Mlajši otroci se zelo zabavajo na tako imenovanih tečajih prilagajanja na vodo in se na igriv način seznanjajo z mokrim elementom. Med plavanjem malčki trenirajo pomembne motorične sposobnosti, kot sta koordinacija in vzdržljivost. Vsak otrok se uči drugače hitro. Sposobnost, da ostanejo na površini z lastnimi gibi, daje otrokom veliko samozavesti, staršem pa veliko varnosti.

V tečaju plavanja Naj počitnice v mestu so naši plavalni tečaji za otroke prilagojeni potrebam vsakega otroka, tako da lahko napreduje z udobnim tempom. In čeprav lahko nekateri otroci napredujejo hitreje ali počasneje, naši inštruktorji poskrbijo, da bodo vsi prejeli znanje, ki ga potrebujejo. Tečaji plavanja potekajo vsak dan od podnedeljka do petka z izjemo srede (prost dan-čas za počitek). Sama intenzivnost programa bo pripomogla k hitrejšemu napredku in mogoče celo brezksrbnemu plavanju na morju.


KAKO POTEKA UČENJE?

  • Naši izkušeni vaditelji bodo bodočim plavalcem pokazali zabavne igre, prilagajanja na vodo, učenje varnosti in plavalnih tehnik.
  • Otroci bodo razdeljeni v homogene skupine (glede na predznanje).
  • Učili se bomo tehnik plavanja (prsno, hrbtno in prosto-kravl).
  • S pomočjo iger in sodobnih pripomočkov se bodo sprostili v vodi tudi tisti malo bolj boječi.

KJE POTEKA TEČAJ PLAVANJA?

Vsi tečaji se bodo odvijali na Letnem Olimpijskem bazenu v Kranju (ZOB) v dopoldanskem času

OPREMA:

Za brezskrbno uživanje bodo otroci potrebovali naslednjo športno opremo: rezervna športna oblačila, natikači, kopalna brisača, kopalke, UV - lycra majica, pokrivalo in krema za sončenje. 

CENA: 

  • 80 € (vključuje 8 - urni tečaj plavanja)
  • 105 € (vključuje 8 - urni tečaj plavanja, planinski pohod na Sv. Jakoba, plavanje in suppanje na jezeru Črnava v Preddvoru)Plezalno varstvo otrok za vse iz okolice Kranja